Onderstaande beoordelingen zijn via de website van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart ingediend en kunnen door de uitvaartondernemer niet worden aangepast.

Logo Keurmerk Persoonlijke Uitvaart
Keurmerkhouder: 15066

Salam Terakhir
Telefoon: 06 1500 6305
Email: info@salamterakhir.nl
Website: www.salamterakhir.nl

Jaar oprichting: 2007
Keurmerkhouder sinds: 2015

Gemiddelde score (over 80 beoordelingen):


Is de uitvaartverzorger voldoende op bezoek geweest?
9.5 /10

Hoe heeft u het contact met de uitvaartverzorger ervaren?
9.6 /10

Bent u door dezelfde persoon begeleid?
9.9 /10

Is het een persoonlijke uitvaart geworden?
9.7 /10

Heeft de uitvaart aan uw verwachtingen voldaan?
9.8 /10

Was de hoogte van de factuur conform de begroting?
9.4 /10

Zou u deze uitvaartondernemer bij anderen aanbevelen?
9.9 /10


Recensies:

Claudia van Westen
Fijne, persoonlijke begeleiding. Rob luistert goed naar je wensen. Wij zijn zeer tevreden over het verloop van het hele afscheid.


J. Terborg-Nefkens
Rob heeft een warme persoonlijkheid en heeft met prachtige woorden gesproken over mijn vader.


J. Terborg-Nefkens
Rob heeft een warme persoonlijkheid en heeft met prachtige woorden gesproken over mijn vader.


Betty van Dijk- Plant
Een fijne man, die op zeer persoonlijke en rustige wijze steun biedt in een zware tijd. Hij heeft de crematiedienst ook uitstekend geleid. Daarnaast ging hij geweldig om met de achterkleinkinderen die hij echt bij de dienst betrok en ook nog met passende humor. Een topper!


Carl Ellert
Rob vd Sar heeft ons heel erg goed ingelicht en bijgestaan voor en tijdens de crematie van onze Moeder.Voor ons was het alsof Rob zelf familie is geworden.Wij zullen Rob vd Sar van Salam Terakhir dan ook van harte aanbevelen bij andere familieleden,vrienden en kennissen. Terimakasih Rob.


Aan sasabone
Deze man is ook van indonesische afkomst d e gebruikenus hij begrijpt onze normen en waarden en ritueel gebruik


D.Windsant
Zeer goed verzorgt, voldoet aan onze wensen.


Edu van den Brink ( zoon van MJG Vaasen )
de vraag of het persoonlijk was bedoel ik in de goede zin van het woord "absoluut niet "de heer van der Sar heeft ons zeer goed in onze waarde gelaten


Sasabone


I. Albers
Dhr. van der Sar heeft ons geweldig bijgestaan en de uitvaart en de begeleiding warm en persoonlijk uitgevoerd! Ik heb het als erg prettig ervaren!


du Mont


Fred van der Woude
Erg plezierig contac met Rob. Begeleiding is zeer goed geweest. Rob denkt heel goed mee en weet een hoop werk bij je weg te halen.


Shirley
Zeer persoonlijk sfeervol en bijzonder afscheid gehad van onze moeder. Rob neemt en geeft je overal de tijd voor. Heel erg hoed geregeld allemaal!!


Klaas Schipper


E.r schenk
Namens de fam. Schenk . Hartelijk dank Aan Natascha . Zij was super voor ons . Beter kan niet !


Lies Hania
Zeer betrokken en oog hebben voor persoonlijke details!!!!


Marcelle Ogilvie-Bommel
Wij zijn zeer tevreden over het persoonlijke contact en het uitvoeren van de wensen van de nabestaanden t.a.v. voorbereiding en verzorging van de crematie. Ook de Indische details gaven het afscheid een extra persoonlijke touch met respect voor het verleden.


Frank van Gils
Rob heeft het fantastisch gedaan, een echt indische uitvaart voor mijn vader georganiseerd. Ook heeft hij mijn moeder goed begeleid, met veel warmte en geduld tijdens de voorbereiding van de uitvaart. Alleen maar complimenten voor deze vriendelijke en behulpzame man, een echte aanrader!


Ilonka Kouthoofd
Persoonlijke en een fijne en attente uitvaartondernemer. Neemt alle tijd en geeft duidelijk en zorgvuldig aan wat de mogelijkheden zijn. Is zeer bereidwillend en flexibel en is altijd bereikbaar. Van het eerste contact tot de uitvaart/crematie is alles tot in de puntjes verzorgd. Een groot pluspunt was de manier waarom de uitvaartondernemer de crematie voordroeg en vanuit zijn hart warme en mooie toepasselijke woorden gebruikten bij de opening, aankondiging en afsluiting van de ceremonie die hij leidde. Alles is op een een zeer correcte manier gegaan en geregeld en de Indische attributen maakten de ceremonie erg sfeervol, wat zeker ontzettend werd gewaardeerd door iedereen. Wij zijn Rob van der Sar dan ook zeer dankbaar voor wat hij voor ons heeft gedaan om onze moeder/oma een prachtig en waardig afscheid van het leven te geven. Bedankt.


Odette Meijer
Hele goede begeleiding in het gehele proces. Rob heeft aandacht voor alles.


Annemarie
Maakt het een persoonlijke ervaring. Begrijpt de emoties die erbij horen.


Grace Smit
Wij als familie hebben heel veel steun ondervonden van Rob vd Sar als uitvaartverzorger. Letterlijk ons aller steun en toeverlaat in deze moeilijke tijd. Persoonlijke aandacht en geduld, integer en vertrouwd. Wij zouden iedereen zéker Rob van der Sar/Salam Terakhir aanbevelen. Dank!


Dhtr. A. Wetzel
Rob van der Sar heeft de uitvaart in perfectie geregeld en daarmee tot ons aller tevredenheid is de hele ceremonie tot onze aller tevredenheid verlopen. Enkele aanwezigheden hebben hun bewondering na de dienst aan ons bekend gemaakt.


Joh. van Aalderen ( echtgenoot van overledenen )
betrokken, ontzorgend en bijzondere aandacht voor persoonlijke wensen. Zeer plezierig in contact en uiteindelijk resultaat boven verwachting.


Nancy Tjalondo
Rob van der Sar van Salam Terakhir heeft ons goed begeleid en heeft voor een bijzondere uitvaart gezorgd met mooie Indische elementen die heel belangrijk waren voor ons. Een echte aanrader voor Indische families!


I. Giemsch-Zijp
Mede dankzij Rob van der Sar hebben wij op een hele mooie wijze afscheid kunnen nemen van onze moeder. Alles was perfect geregeld.En we hadden een hele mooie crematie voor gegaan door Rob. Wij kunnen met een goed gevoel terug kijken, dit mede dankzij Rob. Familie Zijp


RM Stil
Persoonlijk warm gewoon heel goed.


Bram Hugo de Gruijter
Rob van der Sar heeft een fraaie crematie dienst gehouden voor mijn vader, een dienst die door velen als ontroerend en bijzonder werd ervaren mede dankzij de Indische rituelen en Rob's presentatie en persoonlijke aandacht. Hoewel wij sommige zaken zelf deden zoals bij voorbeeld de rouwkaart die door mijn vader kort voor zijn dood nog ontworpen werd, de muziek en de daarbij horende power point presentatie met foto's, wist Rob hier goed op in te spelen. Extra wensen zoals gezamenlijk Indisch eten voor de familie na de crematieplechtigheid werd ook goed en mooi gerealiseerd met veel respect voor de overledene.


Reeke Barkey-Thijs


Errol Nederlof
Een fijne persoonlijk waarbij de aandacht ligt aan de nabestaande en vooral boor de overledene. Er is ruim voldoende al dan niet alles mogelijk aan wensen die te bespreken. Zijn kennis en specialiteit ligt met namen bij de begrafenis en crematie voor de Indonesische gemeenschap. De uitvaart was warm uitgevoerd.


Irmgard Kauffmann
Dhr van der Sar heeft de uitvaart uitstekend verzorgd, luisterde goed naar wat wij wilden en regelde vele extra dingen die het nog specialer maakte. Dhr van de Sar is intuïtief, geduldig, warm, alert en regelt de zaken goed en heeft daarnaast ook humor. Hij is zeer geschikt voor dit werk. Dankzij dhr van der Sar is het voor ons een zeer bijzondere dag geworden.


Jan van Veen
Rob van der Sar heeft er een hele mooie en waardige ceremonie van gemaakt


Harry Lodder
Omdat het hier een Indische uitvaart voor mijn moeder betrof, was Salam Terakhir de juiste beslissing geweest.


Cindy van der Laan
Rob heeft ons vanaf het begin zeer goed begeleid en is constant met ons in contact geweest in de tijd naar de uitvaart toe. Ook nu hebben we nog contact met hem en we hebben het persoonlijke contact als zeer prettig ervaren. Op elk tijdstip konden we bij hem terecht. Uit onze omgeving hebben we alleen maar bewondering en complimenten gekregen over hoe mooi en goed alles geregeld was. Wij waren heel blij met de persoonlijke uitvaart met Indisch tintje die mijn moeder heeft gekregen. Wij bevelen Rob van der Sar dan ook aan iedereen aan.


Familie Soltanmanesh
Uitvaartverzorger Rob van der Sar heeft ons in deze zware en hectische tijd zeer goed geholpen. Rob heeft een prettige en persoonlijke werkwijze. Er kwam in zo'n korte tijd zo veel op ons af. Rob heeft ons met al het geregel echt goed ondersteund en geadviseerd. Hij was verder goed bereikbaar voor onze vele vragen. Salam Terakhir is gespecialiseerd in Indische uitvaarten, maar ik ben van mening dat ze zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke uitvaarten. Onze uitvaart was een combinatie van Nederlandse en Iraanse invloeden. De uitvaart was prachtig. De begrafenis is precies verlopen zoals wij in gedachte hadden. Daar zijn wij Rob zeer dankbaar voor.


Diana rodewijk


Hilly Heiblom
We kennen Rob ook persoonlijk omdat wij naar de zelfde kerk gaan. Hij heeft ook de uitvaart voor ons verzorgd toen onze vader overleed een aantal Jaren geleden. Dit was ons zo goed bevallen dat we nu met onze moeder geen moment hebben geaarzeld om Rob in te schakelen. Hij komt aan al je wensen tegemoet. Komt ook met ideeen waar we zelf niet aan dachten waardoor het nog persoonlijker werd. Ook werd er veel aandacht besteed aan de kinderen waardoor ook zij op hun manier afscheid hebben genomen.We hebben de dag geeindigd met een gezamenlijke maaltijd zodat we nog rustig konden doorspreken hoe we het afscheid hebben ervaren.


wim morshuis
Wij zochten naar een rieten uitvaartkist. We kwamen terecht bij Salam Terakir. Dat bleek een schot in de roos. Na een kort gesprek kwam Rob van de Sar al na een uur bij ons op bezoek en bespraken wij de begrafenis. Omdat mijn moeder in Indonesië geboren is en Indonesië een grote rol in ons leven heeft gespeeld wilden wij de begrafenis een Indisch tintje geven. Dat is met de mand van bananenbladeren, de sarong daarom heen, de Indische bloemen en een rol voor de Indische muziek meer dan geslaagd geweest. Dit kon gewoon worden ingepast in een katholieke dienst. Daarna hebben wij met het hele gezelschap een Indische rijsttafel gehad in een Indisch restaurant. Een warm alternatief voor natte cake en koffie. De warmte en attentheid waarmee Rob de ceremonie, maar ook alles in de dagen ervoor, gestalte heeft gegeven maakt dat wij hem bijzonder willen aanbevelen; ook voor uitvaarten zonder Indisch tintje.


G.L.K.W. Chen
Beste Rob, Ik wil je namens de hele familie bedanken voor alles wat je gedaan hebt voor de uitvaart van onze moeder. Door jouw rustige benadering,expertise en respect is de crematie buitengewoon goed verlopen. Wij zijn je eeuwig dankbaar. Awan Chen


Carol Breur
Mijn vader wilde graag dat zijn uitvaart door de heer van de Sar verzorgd werd, en dat is ook gelukt. Meneer van de Sar heeft ons vanaf het begin tot aan het einde goed begeleidt. Zelfs na de uitvaart is er nog telefonisch contact geweest.


Roy Hoeksema (1ste contactpersoon)
Ga zo door! Het was goed geregeld.


Ellen de Graaff -swier
HelemaalGoed. Veel hele goede reacties Voor ons was het top


D. E. Kok
De vriendelijkheid, samenwerking, ideeën en begeleiding waren tot grote tevredenheid. Deze onderneming is aanbevelenswaard in het bijzonder voor hen uit de Gordel van Smaragd.


Ali Bruin-Baker (dochter van mw. R. Bakker- Zijlstra)
Mede doordat dhr R.van de Sar mijn moeder persoonlijk goed kon, was het heel fijn dat hij de uitvaart van mijn moeder regelde en is daardoor ook door iedereen als heel persoonlijk en warm ervaren!


peter Sealtiel
Een perfecte en zeer persoonlijke behandeling. Het is jammer dat we ongeveer van dezelfde leeftijd zijn,anders mocht/kon hij ook mijn uitvaart regelen.


Franklin Pelt
Met een grote rust en veel respect voor alles en iedereen die betrokken was bij deze uitvaart.


Sandra Andeweg Eman
Goed contact. Rob van der Sar schakelt snel en denkt perfect mee.


Maureen Dijkema Beemer
Wij zijn ontzettend goed en warm begeleid in deze voor ons moeilijke dagen


Debby Roosblad
Rob van de Sar en collega Natasja hebben ons zeer goed, vakkundig en met zorg genformeerd en begeleid. De uitvaart was volledig naar onze wens verlopen, het was een warme, persoonlijke dienst. Terima kasih banyak Rob en Natasja!


Peter Koehl
Een heel persoonlijke aanpak, volledig toegespitst op de specifieke wensen van onze familie. De heer Rob van der Sar heeft ons op elk moment met raad en daad bijgestaan en ons volledig ontzorgd in deze moeilijke tijd. Door zijn aanpak en suggesties hebben wij, zelfs onze vader, aan het verdrietige afscheid van onze moeder een heel mooi en goed gevoel overgehouden. Wij zijn Rob van der Sar hier erg dankbaar voor.


Robert Ruigrok van de Werve
Onzichtbaar aanwezig zijn maar wel de ondersteuning geven op het juiste moment als het nodig was. Heb dit in een hele moeilijke tijd als zeer prettig gevonden. Was compleet perplex en ondersteboven dat zijn grootste wens, van mijn Vader mede door Rob van der Sar in vervulling is gebracht. De uitvaart is begeleid door het korps mariniers met als laatste muzikale afscheid "The Last Post". Ben heel dankbaar voor deze mooie, emotionele en zeer bijzondere uitvaart. Dank U wel, Rob van der Sar


R E Hanssens
Professioneel, betrokken en punctueel


Barbera Haaken
Rob van der Sar kan ik iedereen aanbevelen! Hij is zeer betrokken, altijd bereikbaar en neemt de tijd voor je. Komt zijn afspraken direct na. Zo is de uitvaart van onze moeder zeer persoonlijk begeleid door hem. Alsof hij ook een lid van onze familie was en is. Chapeau Rob!!


CJC Ruiter Quant
De heer van der Sar heeft ons zeer goed terzijde gestaan. Alles was perfect verzorgd en de manier waarop hij de uitvaart heeft geleid sprak ons en met ons velen, heel erg aan.


Lizzy KailolaDe uitvaartverzorger is niet dagelijks op bezoek geweest, maar wel precies naar onze behoefte. Vandaar dus zeker een 10. Telefonisch is hij ook ten alle tijden te bereiken. Hij benadert mensen op een hele warme manier. Erg fijn in een zeer zware periode. De uitvaart van mijn moeder is door deze uitvaartondernemer voor de volle 100% persoonlijk geweest. Hij heeft de uitvaart zelfs op eigen initiatief nog persoonlijker weten te maken door de kleinkinderen op een hele mooie en speelse manier deel uit te laten maken van de plechtigheid, iets dat zij altijd bij zich zullen dragen. Wij hadden het zelf niet mooier kunnen bedenken en zouden deze uitvaartondernemer zeker aanbevelen.Rob van der Sar was zeer betrokken en had verschillende goede suggesties die wij overgenomen hebben. Wij hebben veel steun van hem gekregen en zullen hem daar altijd dankbaar voor zijn.Rob heeft de uitvaart van mijn schoonmoeder goed geregeld, met een rede in het Indonesisch. Tijdens de voorbespreking kwam hij met aanvullende ideen. We hebben het contact met Rob en zijn vrouwelijke collega als zeer warm ervaren. De aankleding van de ceremonie was prachtig, precies zoals mijn schoonmoeder zelf gewild zou hebben. De rekening was netjes en duidelijk opgesteld, en zat zelfs nog onder het begrote bedrag. Ik zal Salam Terakhir zeker aanbevelen wanneer iemand een uitvaartondernemer zoekt voor een Indonesische uitvaart, maar ook voor een Nederlandse uitvaart.Duidelijk, betrokken en relaxed. Komt afspraken na.Persoonlijke benadering. Goed contact en zeer goed verzorgd. Gasten waren ook goed te spreken over de uitvaart. Zal Salam Terakhir zeker bij andere aanbevelen.Rob van der Sar heeft de uitvaart met heel veel persoonlijke betrokkenheid verzorgd, met aandacht voor details en met professionele begeleiding. Kleinschaligheid heeft veel voordelen, blijkt hier maar weer. Van harte aanbevolen!deze uitvaart voor mij echt ruim voldoende. ik zou ten alle tijden voor een ander willen aanraden.Top! Hele goede verzorging van het begin tot het einde.De heer R. van der Sar heeft voor een waardige uitvaart gezorgd. Het was geheel naar onze wensen.Nogmaals de Hr R.van der Sar super hoe u ons begeleid heeft met onze Vader F.LeijdeckersCisca, Bruno, Spolders de la Rambelje; Een goede keuze om voor Salam Terakhir te kiezen. Een vakman met liefde en passie voor dit moeilijke vak. Rob heel veel dank voor je oprechte goede zorg en betrokkenheid bij het regelen van de uitvaart. We hebben veel complimenten ontvangen met namen over de persoonlijke begeleiding.Een zeer respectvolle, persoonlijke uitvaartondernemer die volledig in de geest van de overledene en de familie werkt, zeer netjes, conscintieus en open minded. Boven al ons verdriet heeft hij ervoor gezorgd dat wij onze moeder hebben kunnen wegbrengen in een bijzondere sfeer met zeer veel aandacht voor detail en heeft ons alle zorgen inzake de begrafenis uit handen genomen. Wij zullen zeker het bedrijf Salam Terakhir van de heer Rob van de Sar aanbevelen! Ook de nazorg door de heer Van de Sar is meer dan uitstekend!Rob heeft ons veel werk uit handen genomen en daarnaast goede adviezen gegeven. Zijn persoonlijke benadering en betrokkenheid hebben wij ervaren alsof iemand van de familie de uitvaart heeft verzorgt en heeft ons gesteund tijdens het rouwproces. Ook de andere familieleden, kennissen en vrienden waren zeer onder de indruk van zijn manier van werken (tijdens de ceremonie), dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Nogmaals bedankt Rob!hele fijne, persoonlijke aandachtRob luistert goed naar de wensen en anticipeert goed. Let ook goed op de kosten door bijvoorbeeld naar alternatieve condoleance gelegenheden te kijken. Heeft een heel groot (Indisch) netwerk door heel Nederland. Rob is duidelijk zeer ervaren en leidt alles in goede banen in overleg. Ook tijdens de uitvaart is Rob een goede spreker die een persoonlijke tint hieraan weet te geven. Het voelt alsof hij een goede bekende is van de familie. Niets dan lof! Ook in de nazorg is hij heel zorgvuldig geweest.Zeer goede en persoonlijke benadering. Bespreking niet gehaast en afgeraffeld. Ruim de tijd genomen voor alle vragen. Tijdens het hele proces is de begeleiding zeer goed geweest.Wendy Het verliezen van een dierbare is verschrikkelijk, maar het persoonlijke contact en de gesprekken met Rob (onze uitvaartondernemer) waren heel fijn. Hij heeft er voor gezorgd dat we op een mooie en hele bijzondere manier afscheid hebben kunnen nemen van onze dierbare. Wij zijn hem daar heel erg dankbaar voor.Met dank aan de persoonlijke, warme en zeer professionele benadering van Thea en Auwe en hun oog voor details kijken we terug op een onvergetelijk afscheid.De service en begeleiding van Salam Terakhir is uitmuntend. De tijd en het geduld, het persoonlijk contact, alles was perfect. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Salam Terakhir zullen wij zeker aanbevelen aan onze familie, vrienden en kennissen.Wij als nabestaanden hebben de begeleiding rondom en tijdens de uitvaart zeer gewaardeerd. Alles was goed geregeld en het contact met de begeleider Rob van der Sar was warm en persoonlijk.