Onderstaande beoordelingen zijn via de website van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart ingediend en kunnen door de uitvaartondernemer niet worden aangepast.

Logo Keurmerk Persoonlijke Uitvaart
Keurmerkhouder: 15066

Salam Terakhir
Telefoon: 06 1500 6305
Email: info@salamterakhir.nl
Website: www.salamterakhir.nl

Jaar oprichting: 2007
Keurmerkhouder sinds: 2015


Gemiddelde score van de afgelopen 12 maanden (over 31 beoordelingen):


Is er voldoende contact geweest tussen u en de uitvaartverzorger?
9.4 /10

Hoe heeft u het contact met de uitvaartverzorger ervaren?
9.5 /10

Bent u door dezelfde persoon begeleid?
9.7 /10

Is het een persoonlijke uitvaart geworden?
9.6 /10

Heeft de uitvaart aan uw verwachtingen voldaan?
9.6 /10

Was de hoogte van de factuur conform de begroting?
9 /10

Zou u deze uitvaartondernemer bij anderen aanbevelen?
9.7 /10


<<< Terug


Recensies van de afgelopen 36 maanden:


S.Albinus 
Het had niet nog mooier kunnen zijn. Ik zou het iedereen adviseren


S.Albinus 
Het had niet nog mooier kunnen zijn. Ik zou het iedereen adviseren


S.J. Moquette-Sawal 
De Heer van der Sarre Rob heeft ons meer dan geholpen. Dat is een grote troost voor ons geweest in het geheel. Dank u wel Rob.


Evelijn Balzar 
Wij zijn als familie zeer dankbaar voor de wijze waarop we afscheid hebben kunnen nemen van onze opa/ vader en echtgenoot. Angelique en Rob voelden erg goed aan waar we als familie behoefte aan hadden en hadden persoonlijke aanvullingen, die achteraf zeer waardevol bleken. Het keurmerk persoonlijke uitvaart sluit mijns inziens volledig aan bij wat zij op een professionele, warme en liefdevolle manier aanbieden.


Heinz von Appen 
Zeer liefdevolle en betrokken begeleiding.


Jody van Dongen 
Rob weet zich onopvallend te bewegen door de moeilijke periode waarin je je bevindt. Rob voelt goed aan wanneer hij dingen 'gedaan' wil hebben of dingen besloten moeten worden.


Roy Mitchel Hoeksema 
Bedankt voor weer een perfecte uitvaart!


C.m.Dom Kropff 
Prima,heel betrokken en meelevend


Brigitte le Noble 
Alles was top en zo liefdevol verzorgd en geregeld. Van het symbolisch opnieuw trouwen, tijdens se opbaring tot aan de crematie en daarna. We waren totaal ontzorgd en alles is ontzettend mooi verlopen.


Guusje van Saarloos-Schaap 
Angelique was een zeer fijn uitvaartverzorger en we hadden een klik met haar en konden veel vragen stellen


Audy Haar 
Regie houden bij de "professionele" live-streaming dat de directe familie van de overledene goed in beeld is en verbinding goed moet zijn voor familie/vrienden etc. in buitenland en in Nederland.


Familie Apon 
Salam Terakhir heeft een mooie crematie volledig naar onze verwachting voldaan met een persoonlijke tintje in Indische stijl. Wij kijken er met een goed gevoel op terug. Een paar aandachts puntjes voor Rob van der Sar ( dit is al persoonlijk aan hem doorgegeven): - bij bespreking van de crematie is het misschien handig om alles wat besproken is op papier te zetten voor de nabestaanden, Wij hadden wel aantekeningen gemaakt, maar Rob zelf niet. Moest hierop terug komen bij de voorbereiding voor de crematie. - bij aanleveren van de fotos’s is het misschien duidelijker als Rob zou aangeven wanneer de deadline is van het aanleveren van de foto’s. Dus misschien een stappenplan voor nabestaanden mailen of achterlaten na het gesprek. Maar verder hebben we een zeer prettig samenwerking gehad om voor onze vader een mooi afscheid te maken.


Hans 
De uitvaart van onze moeder heeft boven verwachting mooi en warm uitgepakt, mede dankzij de goede begeleiding en organisatie van de heer van der Sar van Salam Terakhir. Zijn oog voor details, aandacht voor onze Indische achtergrond en respectvolle en warme houding hebben de dag bijzonder memorabel gemaakt. Onze dank is groot.


Quirinus X. Heim 
Omdat wij niet zo op de hoogte zijn van de prijzen was de catering erg duur en ook de uitvaart. Maar wij zijn geen graadmeter omdat de laatste familieuitvaart in 2019 was en anno 2023 alles nu eenmaal erg veel duurder is geworden. Verder lof en alleen maar lof voor uitvaartleider Angelique Schildt-Gooijer wat een innemende en empathische persoonlijkheid met het hart op de juiste plaats 🙏 we konden lezen en schrijven met haar.


Guus Pattinasarany 
Zeer tevreden. Ook bekend met ons cultuur en gewoontes. 🙏


Patty Stein 
De uitvaartondernemer, de heer Rob van der Sar, is uitstekend in staat de wensen van de klant om te zetten in de juiste persoonlijke uitvoering. Is gegeven de emotionele omstandigheden waaronder dit tot stand kwam, invoelend, pro-actief en vooral geduldig. Kortom, een steun en toeverlaat! Dank daarvoor.


Thea Veenstra 
Beste Rob, Hartelijk dank voor de warme, bijzondere uitvaart van mijn moeder en voor je begeleiding van ons. Met name hoe je het met de achterkleinkinderen deed heeft ons diep ontroerd. We denken er met een heel goed gevoel aan terug. Een prachtig afscheid van een 93 jarig leven. Met vriendelijke groet, Thea Veenstra.


Joyce van Ams 
Vanaf het eerste moment voelden wij ons op ons gemak bij Angelique, Antje. Zonder veel woorden vanuit onze kant, wist zij wat onze behoefte was. En op welke manier wij afscheid wilden nemen van mama/oma. Hierin heeft zij mij en mijn gezin uitstekend begeleid. Warm, liefdevol en troostend. Die woorden omschrijven Angelique.


L. Lengams 
Ik, de hele familie, voelde mij/ ons geborgen en veilig door de opvang, begeleiding, zorg en aandacht van Angelique en Salam Terakhir. Mijn dank voor jullie is onbeschrijfelijk.


Jolanda van Aagten 
Angelique heeft voor ons alles geregeld, kan haar niet genoeg bedanken voor alles wat zij gedaan heeft en ons uit handen heeft genomen, zo betrokken en lief. Daardoor is de crematie een prachtige dag geworden , dus zal ik Salam Terakhir aanbevelen, zeker weten, wil je een mooie dienst dan ben je hier aan het goede adres.


Heidi Furrer 
Rob heeft alles heel goed geregeld. De uitvaart was bijzonder en heel fijn ondanks het verdriet. Ook de genodigden zijn er nog steeds vol van. Alles zat in de dienst, iets indisch, het geloof, humor, verdriet. Het was een prachtig eerbetoon aan mijn moeder met een lach en een traan. Dank daarvoor.


M.Titarsolej 
Conform verwachting


Brenda Reimers 
Mijn zus was naar een uitvaart geweest dat verzorgd was door Salam Terakhir. Zij vond het zo mooie uitvaart, wij hebben daarom gelijk contact opgenomen met Rob van de Sar van Salam Terakhir of hij de uitvaart van onze moeder kon verzorgen. Ook de uitvaart van mijn moeder was bijzonder goed geregeld door de heer Rob van de Sar. Het was een hele mooie warme uitvaart, een uitvaart dat bij mijn moeder past. Alle kinderen hadden een heel goed gevoel bij deze uitvaart en de genodigden waren ook diep onder de indruk. Wij zullen zeker Salam Terakhir aan anderen aanbevelen en indien weer nodig zullen wij weer contact opnemen met Salam Terakhir.


J Rosenberg 
Verliep niet geheel volgens afspraak


ron koenders.purmerend 
het was een mooie uitvaart ,met zeer goede begeleiding , die ik niet eerder, heb ervaren


Henk Janssen 
de uitvaartondernemer heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen


Mariska Kiewiet de Jonge 
Onze lieve mama 'is en blijft Indo' zei ze altijd. We zijn daarom op zoek gegaan naar een Indische begrafenisonderneming omdat we alles zo Indisch mogelijk voor mama wilde regelen. We zijn heel blij dat we Salam Terakhir hebben gevonden. Het eerste contact was met 'oom Rob' zo noemen we elkaar in Indische kringen en daarna met Angelique. Angelique heeft direct onze zieke mama bezocht en zo heeft ze zelfs nog kennis met mama kunnen maken. Dit was al heel fijn en heel persoonlijk. Het contact met Angelique, bij de voorbereidingen en na het overlijden van mama, verliep ook heel goed, professioneel, vertrouwd, warm en betrokken. Na het overlijden zijn we ook goed begeleid, Angelique heeft ons in alles gesteund en gezorgd dat alles voor mama zo Indisch en goed mogelijk werd geregeld. De opbaring van mama was geheel in Indische stijl, wat een fijne manier om zo afscheid te mogen nemen van onze allerliefste mama. Angelique kent alle Indische gewoontes en tot aan de inrichting van de ruimte toe, de Indische hapjes en de muziek, het voelde allemaal heel senang. Ook de crematie zelf was helemaal naar wens, we hebben veel fijne reacties gekregen, hoe bijzonder, persoonlijk en warm het afscheid was. We raden Salam Terakhir zeker aan en in het bijzonder Angelique. Heel veel dank dat je ons in deze verdrietige tijd zo veel steun en hulp hebt gegeven. Cium cium, terima kasih banyak.


Don Furstner 
Vriendelijk, meelevend, rustig persoon. Kan de situatie goed inschatten en communiceert heel goed met de familie. Een uitstekende uitvaartleider.


Erna de Vries 
Hele fijne & persoonlijke begeleiding van Angelique, er was veel mogelijk en ze heeft goed en creatief meegedacht over onze wensen.


Ramlan Sadjid 
Rob van der Sar weet wat er om gaat in de Indonesische gemeenschap. En dat laat hij ook zien. Met elementen waar wij zelf niet op zijn gekomen heeft ie ons heel goed bijgestaan en hadden wij daardoor ook een prachtige, persoonlijke en eervolle afscheidsdienst kunnen geven aan onze moeder en schoonmoeder.


Ellen Langhout 
Rob van der Sar was zeer betrokken en heeft alles tot in de puntjes geregeld, waardoor wij volledig ontzorgd werden. Wij hebben de uitvaart als heel bijzonder ervaren, het is een mooi en persoonlijk afscheid geweest van onze geliefde vader, schoonvader en opa.


M.Kleijwegt / J.Sitorus 
Prima ervaring, goed geluisterd naar de persoonlijke wensen en deze ook mogelijk gemaakt. Het geheel in stijl geregeld


Nicole Bruininga  
Erg blij en dankbaar om de uitvaart van mijn ouders met Rob en Angelique te mogen doen. Een warm team dat luistert naar de wensen van de nabestaanden. Die er is voor een mooi gesprek en een luisterend oor en je liefdevol begeleidt door deze dagen van afscheid nemen.


Jetty van Harten 
Een hele goede uitvaartondernemer die zeker rekening houdt met de persoonlijke wensen. Wij kijken met een zeer goed gevoel terug op de uitvaart van mijn moeder.


Jess Anthonio  
Persoonlijk, respectvol en meelevend.


Raymond Eysbach 
Zijn betrokkenheid voelde alsof hij ook familie van ons was. Het was een schitterende dag, het verdriet om het verlies van onze moeder werd daardoor verzacht.


Leonie Zijp-Copini 
De uitvaartondernemer maakt van de uitvaart een zeer warme en hartelijke gebeurtenis, wat door alle genodigden als heel bijzonder en fijn ervaren werd.


Fenny Lankhoorn-Visser 
Rob bedankt voor je betrokkenheid bij de warme uitvaart van Omi. Wij hebben er een warm gevoel aan over gehouden


Patsy Albinus 
Beste Rob, Heel erg bedankt voor je geweldige inzet en begeleiding bij de uitvaart van onze moeder. Alles was tot in de puntjes geregeld. Je hebt ons heel erg ontzorgd. Niet alleen wij maar ook veel familie en vrienden hebben de uitvaart als heel bijzonder ervaren. Het was uiteraard een verdrietige situatie maar je bracht er ook wat luchtigheid en relativering in. Een mooie balans. Dat maakte het voor iedereen minder zwaar. Echt een waardig afscheid.


James van den Broeke 
Naar aanleiding van voorgaande familiegebeurtenissen op dit gebied en de positieve ervaringen, ook met betrekking tot onze Indische achtergrond, hebben wij gebruik gemaakt van Salam Terakhir, en dan met name van dhr. van der Sar. Ook nu hebben wij dit weer als zeer positief en persoonlijk ervaren en, hoewel het niet de leukste omstandigheden zijn, zullen wij, in de toekomst zeer zeker weer gebruik van hun diensten maken. Gelukkig komen we Rob van der Sar ook nog wel eens onder andere omstandigheden tegen en wensen hem en z’n collega’s dan ook alle goeds toe. M.vr.gr, James van den Broeke ( zoon van de overledene)


Raymond Gelderblom 
Een fijne en warme uitvaartondernemer. Het voelde vertrouwd en goed aan.


F de Beer 
Prima alles geregeld


Lucy Brons 
Top geregeld. Wij zijn zeer tevredem


Roy Busselaar 
Erg betrokken en compassie vol. Er wordt door de ondernemer een juiste sfeer gecreëerd waarbij het proces op een natuurlijke en prettige manier verloopt.


Andrea Schepman 
De uitvaartondernemer is fantastisch, zeer persoonlijk , geen haast, meedenken en met passie en liefde alles geregeld. Zou het iedereen kunnen aanraden, ook als je geen affiniteit hebt met Indie, kan je daar terecht. Heel dankbaar dat deze lieve mensen op ons pad zijn gekomen, dat maakt de verwerking van mijn overleden mam draagzamer.


C.H. de Vries - van Diemen de Jel 
Wijzelf, maar ook de bezoekers waren heel erg tevreden over de uitvaart.


Margo Beekkerk van Ruth 
We hebben een zeer persoonlijke uitvaart mogen ervaren. De begeleiding en ondersteuning naar de uitvaart toe waren uitstekend en mooi. We hebben van meerdere mensen gehoord dat ze nog nooit zo'n mooie persoonblijke uitvaart hebben meegemaakt. Echt warm en dierbaar. Dank hartelijk daarvoor.


Bianca 
Rob van der Sar heeft een hele prettige en warme manier van communiceren. Hij voelt de situatie heel goed aan en heeft een mooie persoonlijke uitvaart verzorgd. Rob is een echte topper hierin. Hij heeft aan weinig woorden genoeg en schakelt snel. Wij vonden het als familie heel fijn om samen met Rob op zo’n warme en liefdevolle wijze een laatste groet met een Indisch tintje te mogen brengen.


Dennis Barkey 
Rob weet precies wat oude Indo`s verwachten


Rowan Van Meerveld 
Geweldige man, die de uitvaart aanpast aan de persoonlijkheid van de overledene. Het had niet mooier kunnen wezen


G.M Metzemakers-Steltenpool. Trudy 
Ik nabestaande kom uit de katholieke traditie maar mijn familie zei, Go!!! Zo kan het ook. Dus helemaal volgens mijn Indische man bedoeld had. Met een prachtige kist en lekker eten daarna. Allemaal door Rob van der Sar geregeld.


W. Elling 
Een zeer meelevend en plezierige persoon die een extra persoonlijk tintje heeft gegeven aan het begeleiden van de uitvaart.


N.Peltzer 
De uitvaartondernemer was erg betrokken, goed bereikbaar en hij heeft ons van begin tot het einde van de uitvaart zeer goed begeleid. We kunnen terugkijken op een mooie uitvaart.


A. C. Rijken 
De uitvaartondernemer leeft en denkt mee. Wij zijn zeer tevreden over zijn werkwijze.


EC van Leeuwen 
Wij kijken terug op een mooie uitvaart voor mijn moeder. Rob heeft een oog voor het detail en wist ons goed te informeren over alle mogelijkheden die er zijn om een intieme en respectvolle uitvaart te organiseren zonder daarbij ook kosten uit het oog te verliezen. Op ons verzoek heeft Rob tijdens de ceremonie gesproken, een moment van stilte, rust en warmte tekenden deze laatste reis voor mijn moeder. Onze dank aan Rob is daarmee groot.


Robert Tjalondo 
Onze dank is groot voor de waardige, persoonlijke dienst met een indisch tintje en begeleiding van Rob van der Sar van Salam Terakhir voor de uitvaart van mijn moeder.


Familie Engel 
Ondanks dat het overlijden van onze lieve man / vader eerder gebeurde dan geanticipeerd, hebben we mede dankzij Salam Terakhir papa een hele mooie en waardige afscheid kunnen geven. Angelique is heel erg attent, geduldig, vriendelijk en begripvol. Het was ook fijn dat ze volop ervaren is met het verzorgen van een Molukse uitvaart. Dat stelde ons gerust. We zijn erg tevreden over het verloop van het proces en zijn Salam Terakhir (Angelique en Rob) erg dankbaar. Bij deze kan ik ze zeker aanbevelen (ook qua kosten). Terima kasih banyak!


Ating Metusalach Nitzschke 
Ik ben enorm dankbaar en gezegend met Salam Terakhir die de uitvaart van mijn moeder hebben verzorgd. Mijn dank aan nona Angelique Schildt Gooijer die alles echt naar wens en met liefde gedaan, een ieder die aanwezig was bij de uitvaart en de dagen daarvoor was onder de indruk. Tot in de details was alles prachtig verzorgd, cultuur, adat, agama/religie kregen in alle opzichten de ruimte. Het had geen mooiere uitvaart voor mijn moeder kunnen zijn. Terima kasih banyak dan Tuhan Memberkati.


Nicole Bruininga 
Wij hebben de begeleiding en ondersteuning van Salam Terakhir als zeer warm, liefdevol en fijn ervaren. Rob en Angelique namen de tijd om onze wensen aan te horen en daar invulling aan te geven. Het werd een bijzonder en liefdevol afscheid van 2,5 uur waarin het leven van onze vader/opa met een lach en traan werd herdacht.


Jerremy 
Rob is zeer betrokken, behulpzaam en zeer professioneel in zijn werk.


R.H.D. Filet 
Zeer tevreden over de persoonlijke, warme en professionele verzorging. Verbindt culturen. Terima kasih


Georgia Van Schutterhoef-de Haas 
Alles tot in de puntjes verzorgd precies hoe mijn moeder het wilde. Het warme persoonlijke contact maakt Salam Terakir bijzonder.


Arletta Michaela Kaper 
De persoonlijke, warme en betrokken manier van begeleiden, organiseren en adviseren heeft er voor gezorgd dat niet alleen wij als familie en betrokkenen, maar bovenal mijn moeder een onvergetelijke mooi en waardig afscheid hebben kunnen ervaren in de traditie van de indische cultuur. Rob van der Sar, heeft letterlijk hemel en aarde bewogen om in deze turbulente tijd (covid)om echt alle wensen die er waren te verwezenlijken. Wij zijn hem zeer dankbaar.


L.M. Mackenzie 


Stephan Pfluger 
Rob zet persoonlijke aandacht op nummer 1. We hebben bewust voor Salam Terakhir / Rob van der Sar gekozen. In alle opzichten de juiste keus. Rob zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. De Indische sfeer, warmte en persoonlijke betrokkenheid heeft een onvergetelijke ervaring achtergelaten, zowel bij hen die aanwezig waren en hen die via de livestream aanwezig waren. Terima kasih banyak Rob! Gerda Pfluger-van Heugten (weduwe Georg Pfluger) en Stephan Pfluger (zoon).


Fam Wijnkamp 
Uitstekende verzorging,is aanbevelend.


Vincent Royen 


M,L. Broers-Pelt 
Wij hebben in het verleden al heel wat uitvaartdiensten van de Heer R van de Sar bijgewoond. Wij hebben ze alle als zeer warm en respectvol ervaren. Ook nu weer hebben wij bij de uitvaart van onze moeder J.T. Pelt-Blok de inzet en warmte van de Hr.v.d Sar mogen ervaren. De gehele familie en naasten waren vol lof over hoe de Hr.v.d. Sar de dienst uitgevoerd en begeleid had. Nogmaals onze grote dank ervoor.


Selena Hendrikse en Damon Trommelen 
Over het algemeen gesproken zijn we tevreden over de uitvaart. De uitvaartverzorger vonden we echter wat chaotisch. Een paar punten van kritiek: 1. twee nummers in het uitvaartcentrum waren verkeerd. Onze vader heeft deze nummers zelf uitgezocht. Het weegt voor ons wel zwaar dat de juiste nummers niet zijn afgespeeld. 2. de context waarin de namen in het gedenkmoment opgenoemd werden klopte niet. (Tante) Bea is bijvoorbeeld de vrouw van de overledene. Niet iemand die herdacht moet worden. 3. we moesten zelf achter tijdstippen aan van belangrijke momenten (hoe laat moeten we aanwezig zijn bijvoorbeeld).


Bianca de jong 
Wij als familie waren zeer tevreden over het mooie afscheid. Dit verzacht ons verdriet, en doet eer aan de overledene.


Henry Reemnet 
De heer van der Sar heeft vanaf het overlijden (en ook daar voor) van mijn vrouw tot na de crematie elke dag contact met ons gehad en dat vinden wij fantastisch een geweldige ondernemer die met zijn hart werkt in deze bizarre tijd. Wij zijn hem heel dankbaar.


Riet van Suchtelen van de Haare- de Heer 
We zijn erg tevreden over de begeleiding van Dhr. Van der Sar na het overlijden van mijn man. We hadden ooit zijn advertentie in de Moesson gezien en nooit gedacht dat wij die eens moesten gebruiken in een voor ons zeer trieste periode . Riet v.S.v.d.H.-d.H


Ronald Vermeer 
Het was een zeer plezierige samenwerking. Het was echt ook een uitvaart in een Indonesische sfeer naar de wens van de overledene.


Pia van Iersel 
Warmer dan een "gewone" uitvaart


M. Kadaruskan 
Dhr van der Sar heeft ons uitstekend geholpen bij de uitvaart van mijn man / onze vader. Zijn aanpak is persoonlijk, snel en efficient en heeft oog voor detail. Hij was altijd bereikbaar en niets was te veel gevraagd. Door dhr. van der Sar is het een mooie, persoonlijke uitvaart geworden. We hebben zeer lovende reacties ontvangen van onze gasten over de verzorging bij de condoleance en de uitvaart.


Krol 
Meedenkend, betrokkenheid specialisatie in postmortale make-up" keurig opgemaakt.


F.da Graca-Hauwert 
Een fijne uitvaartondernemer wij kregen wat de overleden persoon graag wilde kan niet anders zeggen dan het goed was .


Frans Pfaff echtgenoot J.G.M Pfaff-Klaver 
Goede persoonlijke bescherming. Kwam regelmatig langs om te informeren hoe het allemaal gaat met een ieder die bij betrokken is.


Margot 
De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd. Wij hebben het contact met de heer van der Sar als zeer plezierig ervaren.


E.Sanberg 
Fantastische begeleiding van heer van der Sar voor en tijdens de uitvaart. We kijken met warme gevoelens terug naar de respectvolle uitvaart van mijn vader. De heer van der Sar had voor een ieder nog een kleine attentie in de vorm van een viooltje in een potje na de plechtigheid, dat vonden wij bijzonder mooi! Mijn vader was hovenier en teelde violen voor zijn klanten.


J.M.van Kesteren-Leguit 
Geweldige man die deze uitvaart heeft verzorgd. Helemaal naar wens van mijn man die in Indonesie geboren was. In een woord geweldig.


Jaap Heersema 
Eenvoudig maar zeer goed


Timothy Irokromo 


D.E.Rietveld-Kapenga 
Was een heel vriendelijk en persoonlijke persoon


Patricia Jacob 
Rob heeft mijn vriend en mij echt ontzorgd bij de crematie van mijn moeder. Hij voelde aan wat we wilden en kwam met steengoede suggesties, zonder opdringerig te zijn. Van de aanwezigen kregen we te horen dat het een warme, liefdevolle uitvaart was. Ze vonden dat de uitvaart mijn moeder en haar Indische cultuur recht had gedaan. Wij vonden dat zelf ook. We hadden ons geen mooier afscheid kunnen voorstellen.


Marianne Terpstra 
Zeer persoonlijke uitvaart. Gesproken uit het hart met warmte. Het is gegaan zoals wij verwachtten. Alles was tot in de puntjes verzorgd, ook de totale begeleiding.


<<< Terug